30 octombrie 2010

Saptamana autentica

Pfff....ce sa mai zic? Nu mai zic nimic. Am avut o saptamana plina de invataminte, am tacut si am bagat la cap sau...nu am putut sa ma abtin si am aruncat cu vorbe uneori inutile si oarbe. Din nou vb despre proasta educatie a omului din Romania deci, si din jurul meu sau chiar al tau. Am fost in tura de dimineata sapt asta, deci am fost un pic nervoasa, dar am tacut si am observat modalitatile de autoaparare si supravietuire a cetateanului, pe un loc in tramvai, metrou, o bucata de paine, un leu, un job, mandrie, alter ego, un loc la coada.
Fiecare supravietuieste cum poate, tipa, jigneste, urla sau sta tacut in umbra, se foloseste de oameni, inteligenta sau relatii, face greva foamei,iese in strada sau se uita la meci, un talk show, o comedie. Saptamana trecuta a fost o comedie, viata politica este o comedie, tembelizorul sau baietii de la carciuma traiesc intr-o comedie, neagra uneori. La comedii trebuie sa radem, dar pe fata avem un rictus iar in sulfet avem numai sentimente invelite in ipsos. Deobicei ne axam pe piste false in sensul ca ne indragostim intr-un mod fals de oameni falsi doar pt ca ne este frica de falsa senzatie de singuratate. Muncim pt niste oameni falsi care ne vand sperante false, avem locuri de munca false unde ne comportam ca niste oameni cu opinii cand de fapt in capul nostru este un haos si un amalgam de idei false.
Nu mai gasim oameni autentici, sentimente autentice, ne este frica sa riscam un pic si sa avem pur si simplu rabdare sa ne vin randul sa fim autentici. Ar trebui facem lucrurile autentice care ne plac....sa ascultam muzica autentica, sa facem sport, sa radem autentic, sa fim fericiti autentici si sa ne inconjuram de oameni autentici.... dar nu, ne invelim cu toate cele de sus intr-un mod fals doar pt a ne mangaia subconsientul pe care il presupunem singurul sanatos ramas.
Asta pur si simplu am observat.... dar imi mai raman cateva ganduri bune pentru voi.May joy be with u.


07 octombrie 2010

Sa scriem corect

Dragi bloggeri, sunt sigura ca multi dintre voi au intampinat dificultati gramaticale de-a lungul postarilor. Azi cineva mi-a atras atentia in mod pozitiv vis-a-vis de ''ii-uri''. Mai exact in legatura cu ''fi / fii'' sau ''vi / vii'' . Sunt sigura ca fiecare dintre noi si-a pus intrebari in legatura cu aceaste situatii. Unii au mers pe un singur ''i'' altii pe amandoi, probabil ca sa fie siguri. M-am interesat in stanga si dreapta si parerile sunt impartite asa ca am consultat netul :)...si am gasit niste statistici chiar interesante. Gasiti linkurile jos. Eu una chiar doresc sa vb corect si promit ca o sa imi cumpar un memorator :)...nu de alta dar multa vreme in loc mi-ar placea ziceam mi-ar place...deci e mai bine sa vb corect. ;)

http://dragos-serban.ro/cum-se-scrie-corect-sa-fi-sa-fii.html
http://faccevreau.blogspot.com/2007/08/stiti-sa-scriti.html